V petek, 20. novembra 2020, bomo obeležili dan slovenske hrane in na prilagojen način izvedli že deseti Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo v letošnjem letu potekal pod sloganom Zajtrk z medom – super dan!

Vabimo vse učence in starše, da si v petek pripravite Tradicionalni slovenski zajtrk: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

V letošnjem letu so v ospredju med, čebelarstvo in ajda, ki se je uveljavila tudi kot medovita rastlina in je zdravju koristno živilo.

Zaradi pouka na daljavo bodo učenke in učenci v tem tednu, od 16. do 20. novembra 2020, namenili ure pouka tudi temam o zdravem prehranjevanju, zajtrku, kmetijstvu, čebelarstvu oziroma vsebinam, povezanim s pridelovanjem in predelavo hrane.

Celoten teden bomo obogatili s pogovori, razmišljanji in ustvarjanjem na teme, povezane s slovensko tradicijo – kmetijstvom, slovensko hrano in prehrano.

Dostopnost