Rumeni žafrani, ki so jih učenci 9. a v okviru projekta KROKUS posadili v svojih cvetličnih lončkih doma, so zacveteli in sedaj razveseljujejo mimoidoče na dvorišču šole.

Učenci 9. a so v času pouka na daljavo izvajali dejavnosti v okviru projekta KROKUS (pod vodstvom Sinagoge Maribor), o čemer smo že poročali (KLIK). S projektom so obeleževali spomin na otroke, žrtve holokavsta. Po vrnitvi v šolske klopi so s seboj prinesli tudi žafrane, ki so jih posadili doma. Sedaj cvetijo pred kipom naše junakinje Danile Kumar. Nekaj žafranov pa so presadili v gredice. Lepe cvetlice krasijo našo okolico v spomin na vse, ki so v 2. svetovni vojni izgubili življenje.

S tem se projekt zaključuje. Učenci so izvedeli veliko novega, se urili v srčnosti, solidarnosti, strpnosti in zavedanju, da smo si različni. Bistveno pa pri vsem tem je, da so ozavestili vedenje, da se je o takih dogodkih potrebno pogovarjati, da se nikoli več ne bi ponovili. Učenci 9. a so se s tem poklonili tudi junakinji Ani Frank, deklici, ki je s svojim dnevnikom v svet ponesla sporočilo miru in opozorilo na grozote, ki so se dogajale v njenem času.

Učiteljica zgodovine in slovenščine Brigita Praznik Lokar in učenci 9. a

Dostopnost