Dan slovenskega športa je akcija, ki spodbuja k športnemu udejstvovanju vse prebivalce Slovenije.

V akciji spoznavamo nove oblike gibanja, nove igre, zanimive kraje ipd. Preživimo ta dan športno, telesno aktivno. Pojdimo v naravo, v službo s kolesom ali peš…

Ta dan smo na šoli pripravili športni dan za učence 6. – 9. razreda, in sicer po naslednjem urniku:

  • 6. razredi pohod za Savo z disc golf in frizbi aktivnostmi. Zbor pred šolo 8.20, s sabo vzamemo malico in se vrnemo okrog 12.30 na kosilo.
  • 7. razredi pohod po krožni poti Planinca pod Krimom. Zbor pred šolo 7.45. S sabo vzamemo malico, se z avtobusom odpeljemo do vasi Jezero od tam pa se peš odpravimo na pot. V šolo se vrnemo okrog 12.45 ure na kosilo.
  • 8. razredi pohod na Sv. Primoža pri Kamniku. Zbor pred šolo 8.00, s sabo vzamemo malico, se z avtobusom odpeljemo v Kamnik, od tam peš na vrh Sv. Primoža. Vrnemo se okrog 13.00 ure na kosilo.
  • 9. razredi odbojka na mivki. Zbor ob 8.15 pred šolo. Peš se odpravimo do športnega igrišča Ludus. Prihod nazaj okrog 12.30. Obvezna športna oprema in plastenka vode.

Za pohode učenci potrebujejo športno opremo, primerne čevlje: superge ali pohodne čevlje. Poleg šolske malice, ki jo bomo prevzeli pred odhodom je OBVEZNA dodatna plastenka vode.

Športni pozdrav, aktiv športnikov

Dostopnost