Ponosni smo na našo učenko Majo Bizjak iz 9. c, ki je ZMAGALA na 10. literarnem natečaju za najlepše ljubezensko pismo med mladimi v Republiki Sloveniji za leto 2021.

Maja Bizjak je s svojim pismom na temo LJUBEZEN DO MIRU zmagala v konkurenci 101 pisma, ki so jih napisali učenci OŠ iz celotne Slovenije. Literarni natečaj je že deseto leto po vrsti organiziralo Kulturno društvo Josipine Turnograjske. Namen natečaja je motivacija mladih, da svoje literarne umetnine predstavijo javnosti in se jih pri njihovi nadarjenosti dodatno motivira. Poleg tega z natečajem obujajo spomin na prvo slovensko pesnico, pisateljico, skladateljico in pravljičarko Josipino Urbančič Turnograjsko.

Več o natečaju in rezultatih … (KLIK)

V nedeljo, 17. oktobra 2021, se je Maja udeležila svečane prireditve v kulturnem dvoru v Preddvoru, kjer je prejela stekleni pokal in knjižna darila. Svoje pismo je kot zmagovalka tudi prebrala.

Družbo pa ji je delala še ena naša učenka, Naja Kapun iz 9. c, ki je osvojila odlično 4. mesto. S tem je dopolnila odličen rezultat naše šole.

Na natečaju je sodelovala tudi Manja Brecl iz 9. c.

Vsem dekletom iskreno čestitamo.

Vsa pisma naših učenk si lahko preberete na danih povezavah:

MAJA BIZJAK (KLIK)

NAJA KAPUN (KLIK)

MANJA BRECL (KLIK)

Mentorica: Brigita Praznik Lokar

Dostopnost