V četrtek, 23. 5. 2024, se je v šolskem šotoru, na igrišču in v avli šole odvila tradicionalna akcija Pomoč sošolcu. Z različnimi aktivnostmi in izdelki so učenci, starši in učitelji sodelovali pri zbiranju sredstev za Šolski sklad.

V avli šole je potekal srečelov, na voljo so bila »second hand« oblačila, na novo pa so starši omogočili menjalnico za obiskovalce, ki so potrebovali menjavo bankovcev v kovance. V šotoru se je prireditev začela že ob 16.30, ko so se nacionalni oddelki razredne stopnje predstavili staršem z različnimi točkami. Nekateri so peli, drugi plesali, spet tretji pa so predstavili kratko dramsko igro. Ob 17.00 sta ga. Milka Hafner in ga. Lina Doler otvorili še sejem, kjer so učenci ponujali hrano, ki so jo pripravili pod mentorstvom ge. Keržan, ge. Zore in ge. Praznik Lokar, starši so poskrbeli za limonado, kavo in nekaj sladkega. Obiskovalci so si lahko privoščili tudi »paello« in »šmorn«. Poleg hrane so učenci ponujali izdelke, ki so jih ustvarjali v času pouka ali v podaljšanem bivanju. Učenci zaključnih razredov so poskrbeli za nekaj več vznemirjenja. V kletnih prostorih šole so pripravili hišo strahov, kamor so po strašljivi uvodni zgodbi popeljali obiskovalce. Po začetni slabši vremenski napovedi, zaradi katere so se predstavitve razredov in sejem odvijali v šotoru, nas je tekom dogodka presenetilo sonce, kar je šolski bend iznajdljivo izkoristil. Pograbili so svoja glasbila in se iz šotora prestavili na betonsko igrišče in tudi tam poskrbeli za odlično glasbeno spremljavo. Učenci so pripravili še kino, kjer so lahko pokazali svoje video spretnosti, šolski novinarji pa so na dogodku ponujali šolski časopis.

Na koncu predstavitev razredov je sledila še dražba dresov in pripomočkov znanih slovenskih športnikov.

Na prireditvi smo za Šolski sklad zbrali 9283,60 EUR.

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki ste na kakršenkoli način pomagali pri pripravi in izvedbi akcije Pomoč sošolcu. Prav tako hvala vsem obiskovalcem za obisk in podporo. 

Organizacijski odbor akcije

Dostopnost