Dogajalo se je

Šolsko leto 2023/2024

Šola v naravi 7. c in 7. d – Prvi dan

7d in 7c smo na Debeli rtič prispeli ob 10h. Odložili smo prtljago in se odpravili raziskovat morje in izdelovati nunalce, istrsko nacionalno glasbilo. Nato smo zamenjali skupini. Sledilo je kosilo. Po kosilu smo imeli orientacijo, nato smo imeli delavnice zapestnice iz vrvic in predstavitev posebnega ribnika z akvaponiko. Pojedli smo večerjo, se uredili in odpravili na ples. Z nami je plesala tudi druga šola. Na hitro smo se umili in skočili v posteljo.

več…

ŠVN 7a in 7b: Drugi dan na Debelem rtiču

Ko smo se zbudili okoli 7h, smo se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo odšli na delavnico o naših vrednotah. Na njej smo razmišljali o tem, kaj nam je v življenju pomembno. Na naslednji delavnici smo delali veliko zabavnih stvari, glavna tema pa je bilo sodelovanje. Po delavnicah smo imeli odmor za počitek. Odšli smo na kosilo, po njem pa smo imeli čas za igre na igrišču. Kmalu smo obiskali še delavnico lokostrelstva. Če verjamete ali ne, smo z dvema prstoma dvignili sošolca ter sošolko. Na koncu pa se nismo kopali v morju ampak v bazenu 🙂

več…

Šola v naravi 7a in 7b 1. dan

Prvi dan na Debelem rtiču

Ko smo prispeli, smo pojedli malico, nato pa smo imeli dve delavnici. Na prvi smo spoznali novo slovensko ljudsko glasbilo. Na drugi pa smo raziskovali slovensko obalo in iskali organizme ob in v vodi. Po kosilu smo imeli orientacijsko delavnico, na kateri smo v skupinah iskali označene točke. Spletli smo si tudi zapestnice prijateljstva in imeli predavanje o živalih in varstvu živali. Zvečer smo spremljali nogometno tekmo, kjer je Slovenija slavila zmago. Bil je lep prvi dan in upam, da bo še čim več takih.

več…

Tehniški dan 4. razred

Četrtošolci so na TD ustvarjali mesta Poliedrija. Pri ustvarjanju so uporabljali ploščice za sestavljanje poliedrov. Bili so polni idej in z navdušenjem so gradili svoja mesta.

Aktiv 4. razredov

več…

Ljubljanski maraton

Spet je prišel čas jeseni, ko se v Ljubljani zberejo tekači iz vsega sveta. Tako se je tudi letos preko sto otrok iz OŠ Danile Kumar prijavilo na Ljubljanski maraton in se 21. oktobra zbralo v središču glavnega mesta, da bi se preiskusili v teku. Vreme nam je bilo naklonjeno in vsi naši učenci so bili dobro pripravljeni ter zagnani, da ni bilo zapaziti težav na progi. Športni pedagogi izrekamo iskrene čestitke vsem udeležencem in staršem, ki ste otroke pripeljali na prireditev. In prav vsak, ki je dal vse od sebe, si zasluži pohvalo. Še naprej s športom krepimo zdrav način življenja in s tem boljši jutri!

več…

FRANCOSKO-SLOVENSKA IZMENJAVA

Bonjour,
od francoskih prijateljev smo se poslovili na četrtkovo jutro, 19.10., ob 7:00. Preživeli smo nepozaben teden, ki je neverjetno hitro minil. Zlasti pa se veselimo, da jih marca obiščemo mi!

več…
Dostopnost